30.000 Ft-tól INGYENES a szállítás!

Blog

A Yorki kutya vagy ismertebb nevén a Yorkshire Terrier, egy kis méretű, ámde lenyűgöző és elbűvölő kutya, mely sok embert rabul ejt különleges kinézetével és bájos természetével. A Yorki egyike a legnépszerűbb kiskutyák között, és tökéletes választás azok számára, akik egy kis méretű, de aktív és játékos kutyát szeretnének maguk mellett tudni.

Számos macskafajta létezik a világon, de egyik sem hasonlítható a szfinxhez. Míg a többi macska pihenőhelye, és kedvenc helyei tele vannek szőrrel, a kopasz macskára ez nem jellemző. De miért választaná bárki ezt a különleges állatot?

Minden szerető gazdi tudja, hogy kutyája a legjobb táplálást érdemli. De vajon mivel etessünk, hogyan és milyen táplálékkal teszünk a legjobbat az ebbel? Sokat hallani a kutyáknál is az allergiáról, de vajon milyen jelek figyelmezettnek arra, hogy kedvencünknek különleges táplálékra van szüksége, hogyan döntsük el, hogy valóban szükség van-e rá.

A lazac neve nem csak az emberi fogyasztás során bukkan fel mint kiváló tápanyagforrás, de egyre növekvő népszerűséget élvez a kutyatápok világában is. A lazacos kutyatápok, illetve a lazacolaj előnyeiről és az ideális felhasználásról olvashatsz az alábbiakban.

Elképzelhető-e egy feltűnőbb megjelenésű kistestű kutya, mint a West highland white terrier, közismert nevén a westie? Ez a hófehér, bájos terrier, kis mérete ellenére, hihetetlen energiával és személyiséggel van megáldva. Ha szereted a játékos, aktív kutyákat, akik sosem hagynak unatkozni, akkor a westie lehet a tökéletes választás számodra.

Bármennyire is szeretnénk, sajnos a kutyák nem szobatisztának születnek, így nekünk, gazdiknak kell a szobatisztaságra szoktatnunk kedvencünket. Az úton persze hibákat is követhetünk el, de nem kell megijedni, erről szól a cikkünk. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket elkerülhetsz, hogy a tisztaságra szoktatás szép és zökkenőmentes élmény legyen mindkettőtök számára!

A bengáli macska olyan, mintha máris egy darabka dzsungel lenne az otthonunkban Dús, sötét csíkos, fényes bundája a távoli vadonban élő leopárdra emlékeztet, azonban nemcsak mérete miatt nyugodhatunk meg, hanem mert valójában egy békés, játékos és hihetetlenül barátságos társ, aki sok örömet visz mindennapjainkba.

A corgi kutyák az egész világon ismertek, és nem csak azért, mert a brit királynő, II. Erzsébet kedvenc fajtája. A corgik híresek arról, hogy éles eszűek, kedvesek, erősök és rendkívül hűségesek. Legfeltűnőbb jellemzőik a rövid lábak, hosszú test, nagy fülek és kifejező szemek. Két fő fajtája létezik: a Pembroke Welsh Corgi és a Cardigan Welsh Corgi, amelyek némi különbséget mutatnak méretben, színben és temperamentumban.

A norvég erdei macska, amely egykor csak Norvégia erdeiben található meg, ma már az egész világon népszerűvé vált.
A norvég erdei macska fajtájú macskákat ma már szerte a világon tartják és tenyésztik, de leginkább Skandináviában, különösen Norvégiában találkozhatunk velük. Nagyra értékelik őket szívós egészségükért, barátságos természetükért és gyönyörű, lenyűgöző megjelenésükért.Nem csoda, hiszen a norvég erdei macska nem csak a méltóságteljes megjelenésével győzi meg a gazdikat, hanem kiegyensúlyozott karakterével, függetlenségével és nyugodtságával is. Ez a fajta bár idegenekkel szemben gyakran bizalmatlan, a saját családját forrón szereti. A következőkben megosztunk néhány tippet arról, hogyan gondoskodj norvég erdei macskádról.

Sokan szeretnének kutyát tartani, de aggódnak, hogy nem lesz számukra elég hely a lakásban, és nem fognak tudni számukra teljes életet biztosítani. Azonban több fajta is van, amelyek nem igényelnek kertes házat a boldogsághoz, és kis lakásban, „szobakutyaként” is kényelmesen eléldegélnek, ha biztosítunk számukra néhány alapvető feltételt. 

Nem mindenki szereti az izgága és csaholós kutyákat. A nyugodt kutyák gyakran jól illeszkednek a nyugodtabb életmódhoz, mint például a vidéki élethez vagy a csendesebb városi környezethez. Azonban fontos megjegyezni, hogy még a legnyugodtabb kutyafajták is igénylik a törődést, az idődet és megfelelő mentális és fizikai stimulációt igényelnek, hogy egészségesek és boldogok maradjanak.

 

 

 

A gyümölcsök és zöldségek remek tápanyagforrások lehetnek a kutyáink számára, de fontos, hogy tudjuk, melyeket adhatjuk nekik biztonsággal. Mindig vegyük figyelembe a kutyánk méretét, korát és egészségi állapotát, mielőtt új ételeket vezetünk be az étrendjébe. Amennyiben kétségeink vannak, kérjük ki állatorvosunk véleményét. 

A Beagle, egy közepes testű, örökmozgó kutyafajta, amely egyszerre rabolja el a szívünket játszékos természetével és híres szimatával. Bárhová is nézünk a kertben, vagy a lakásban, meglepődnénk, ha éppen nem egy újabb kincset fedezne fel. Ugyanakkor, ez a fajta nem csak az aktív, kalandkereső gazdik számára lehet tökéletes választás. Ha olyan kutyát szeretnénk, amely a család minden tagjával könnyedén összebarátkozik és töretlenül hűséges, akkor is megéri beagle-t választanunk. De mielőtt a fajta szerelmesei közé tartoznánk, érdemes jobban megismernünk ezt a bájos karakterű és érdekes kutyafajtát.

Az elválasztás témája a kiscicáknál gyakran felmerülő kérdés, amivel macskatartóként rendszeresen találkozunk. Ha másként nem is de akkor biztosan amikor elhozzuk új kedvencünket a mamájától. Ez a folyamat nemcsak az anya macska számára, de a kiscicák számára is stresszes lehet, ezért fontos, hogy megfelelően legyen végrehajtva. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy mikor lehet elválasztani a cicákat az anyjuktól és milyen táplálás javasolt a kölyökmacskák elválasztása során.

A Border Collie története mélyen gyökerezik a brit mezőgazdasági életben, ahol ezek a kutyák évszázadokon át a legmegbízhatóbb és legkiválóbb juhászkutyák voltak. A fajta nevét a határvidékről kapta, mely Skócia és Anglia között húzódik - innen a "Border" név. A "Collie" szószármazása már kevésbé biztos, néhányan azt állítják, hogy a skót "coaly" szóból ered, ami a sötét színre utal.Az első Border Collie, ahogyan ma ismerjük, a 19. században jelent meg, amikor Adam Telfer,egy skót juhász, egyedülálló tenyésztési stratégiát alkalmazott. Telfer célja olyan kutyafajta létrehozása volt, amely kiemelkedik mind intelligenciájával, mind fizikai képességeivel. Az eredmény Old Hemp nevű kutyája volt, aki a Border Collie modern "ősének" tekinthető.

 

A kutyafajták világában bizonyos fajták azonnal felismerhetők a jellegzetes megjelenésük vagy temperamentumuk miatt. Az amerikai staffordshire terrier, vagy közismert nevén az amstaff, kétségkívül ilyen. De vajon ismered-e igazán ezt a fajtát? Tarts velem, és nézzük meg közelebbről, hogy miért is olyan különleges!