30.000 Ft-tól INGYENES a szállítás!
Szűrés
Életkor szerint
Testméret szerint
Beltartalom szerint
Érzékenység szerint
Kiszerelés

Bőr és szőrproblémák

Kutyatáp érzékeny bőrű kutyáknak


8termék 18

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú a kutyák egészségének fenntartásához, ideértve a bőr és a szőr egészségét is. A kutyatápok sokféle összetevőt tartalmazhatnak, amelyek mindegyike különböző hatással lehet a kutya bőrére és szőrére. Ha a kutyádnak bőr- és szőrproblémái vannak, akkor érdemes olyan tápot választanod, amely a következő összetevőket tartalmazza:

Magas minőségű fehérjék: A bőr és a szőr egészségének fenntartása érdekében fontos, hogy a kutya elegendő mennyiségű magas minőségű fehérjét kapjon az étrendjéből. A fehérje segíti a szőr és a bőr egészségét megőrizni, és javítja azok állapotát. A jó minőségű fehérje források közé tartoznak a csirke, pulyka, bárány, marhahús és hal.


Omega-3 zsírsavak: Az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságúak a kutya bőrének és szőrének egészségéhez. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a bőr hidratáltságát, csökkentik a bőr irritációját és gyulladását, és javítják a szőr állapotát is. A halolaj, lenmagolaj és lenmag is jó forrásai az omega-3 zsírsavaknak.


Cink: A cink fontos ásványi anyag a kutya bőrének és szőrének egészségéhez. A cink segíti a szőrnövekedést és javítja a bőr állapotát is. A cinket általában a húsok és a halak tartalmazzák.


Vitamin A: A vitamin A segít megőrizni a kutya bőrének és szőrének egészségét. A vitamin A hiánya a szőr szárazságát és hullását okozhatja. A jó források közé tartozik a sárgarépa, a spenót és a csirkemáj.


Probiotikumok: A probiotikumok segíthetnek fenntartani az emésztőrendszer egészségét, ami fontos a kutya bőrének és szőrének egészségéhez is. A probiotikumok javíthatják a kutya immunitását, és elősegíthetik az egészséges bőr- és szőrnövekedést. Jó forrásai a probiotikumoknak a joghurt, a kefir és a probiotikumokkal dúsított táp.