30.000 Ft-tól INGYENES a szállítás!
Vectra Felis 0,6 - 10kg 3x
Vectra Felis 0,6 - 10kg 3x
9 068 Ft

Vectra Felis 0,6 - 10kg 3x

9 068 Ft
A VECTRA Felis egy hónapon át véd a kifejlett bolháktól, és három hónapos védelmet biztosít a bolhapeték, -lárvák és bábok ellen.

Egy hatáserősség minden macska számára: már 7 hetes kortól és 60 dkg súlytól biztonságosan alkalmazható.

1 doboz 3 pipettát tartalmaz, amely 3 hónapra elegendő.

30.000 Ft-tól ingyenes a szállítás!

Részletek
Gyógyszerforma:

Rácsepegtető oldat.

Színtelen-halványsárga színű oldat.

Terápiás javallatok célállat fajonként:

Macskák bolhásságának (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére.

A kezelés egy hónapig véd a bolhákkal való fertőződés ellen. A készítmény az alkalmazást követő három hónapon át megakadályozza a macska környezetében a bolhák elszaporodását, a kifejlett alakok kialakulásnak gátlása révén.

A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként.

Ellenjavallatok:

Nem alkalmazható 0,6kg-nál kisebb testtömegű macskákon vagy kölyökmacskákon. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

A háztartásban élő valamennyi macskát kezelni kell. A háztartásban élő kutyákat kizárólag a kutyákon való alkalmazásra engedélyezett állatgyógyászati készítménnyel lehet kezelni.

A bolhák gyakran megtelepednek a macska kosarában, fekvőhelyén és megszokott pihenőhelyein, mint például a szőnyegeken és a puha, kárpitozott bútorokon. Masszív parazitafertőzés esetén, a bolhák elleni védekezés részeként, a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg ezeket a helyeket egy arra alkalmas inszekticid szerrel kell kezelni, majd rendszeresen porszívózni kell.

Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések:

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény ártalmatlanságát nem vizsgálták 7 hetesnél fiatalabb vagy 0,6kg-nál kisebb testtömegű macskákon.

Ügyelni kell arra, hogy a készítmény olyan területre jusson, ahonnan a macska nem tudja lenyalni magáról, és gondoskodni kell arról, hogy az állatok biztosan ne nyalogathassák egymást közvetlenül a kezelés után.

Ügyelni kell arra, hogy a csepegtető tartalma vagy a kijuttatott készítmény ne kerülhessen a kezelt macska és/vagy egy másik állat szemébe.

Nem történtek vizsgálatok beteg vagy legyengült macskákon, ezért ilyen állaton az állatgyógyászati készítmény kizárólag a kezelő állatorvos által végzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

A samponos fürdetés kihatását a készítmény hatékonyságára nem vizsgálták.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

Alkalmazás után azonnal, alaposan kezet kell mosni.

Ez az állatgyógyászati készítmény bőr- és szemirritációt okoz. El kell kerülni, hogy a készítmény a bőrre jusson.

Véletlen bőrre kerülés esetén szappannal és vízzel azonnal le kell mosni.

Ha az állatgyógyászati készítmény véletlenül a szembe jut, vízzel alaposan ki kell öblíteni.

Amennyiben a bőr- vagy szemirritáció nem múlik el, valamint véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Dinotefurán, piriproxifen vagy dimetil-szulfoxid iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést.

A kezelt állatokkal a készítmény alkalmazását követően legalább nyolc órán át nem szabad érintkezni. Ezért javasolt, hogy az állat kezelése este történjen. Nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel aludjanak együtt a kezelés napján.

A felhasznált csepegtető adagolóeszközt azonnal meg kell semmisíteni, és gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága):

Ideiglenes esztétikai jellegű hatások (ázott jellegű, összetapadt szőrzet és fehér színű lerakódások) megfigyelhetők az alkalmazás helyén, melyek akár 7 napig is fennmaradhatnak, azonban ezek a hatások 48 óra múlva többnyire már nem észrevehetők. Ezek az elváltozások nem befolyásolják a készítmény ártalmatlanságát vagy hatékonyságát.

Ritkán enyhe korpásodás, átmeneti bőrpír és szőrhullás figyelhető meg, de ezek a tünetek általában kezelés nélkül, maguktól elmúlnak.

A mellékhatások gyakorisága az alábbi konvenció alapján definiált:
- nagyon gyakori (10 állatból több mint 1-nél jelentkezik egy kezelés során)
- gyakori (100 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- nem gyakori (1000 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- ritka (10000 állatból több mint 1-nél, de kevesebb mint 10-nél jelentkezik)
- nagyon ritka (10000 állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is).

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás:

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt felnőtt nőstény macskákban a vemhesség és laktáció idején, ezért az állatgyógyászati készítmény kizárólag a kezelést végző állatorvos által végzett előny/kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható vemhes és szoptató macskákon.

Patkányon és nyúlon dinotefuránnal vagy piriproxifennel végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított maternotoxikus, teratogén vagy fötotoxikus hatással.

Patkányokban, a dinotefurán átjut a tej-vér barrieren és kiválasztódik a tejbe.

Adagolás és alkalmazási mód:

Adagolás:

A javasolt legkisebb adag testtömeg-kilogrammonként 42,3 mg dinotefurán és 4,23 mg piriproxifen.

A 0,6-10kg testtömegű macskák esetén a kezelés során adott adag testtömeg-kilogrammonként 42,3-705 mg dinetofurán és 4,23-70,5 mg piriproxifen.

Alkalmazás módja:

Rácsepegtetés.

Ügyelni kell arra, hogy az állatgyógyászati készítményt csak ép bőrfelületen alkalmazza.

Hogyan kell alkalmazni:

Vegye ki a csepegtető adagolóeszközt a csomagolásból.

1. lépés: Tartsa a csepegtetőt függőleges helyzetben, ujjait a nagyobb korong alá helyezve.

2. lépés: Másik kezével nyomja lefelé a kisebb korongot addig, amíg a két korong teljesen összeér. Ezáltal átlyukasztja a tubust lezáró fóliát.

3. lépés: A könnyű alkalmazás érdekében a macska álljon vagy legyen kényelmes pózban. Hajtsa szét a szőrt a macska a tarkóján, hogy a bőr látható legyen. Az állatgyógyászati készítményt a csepegtető hegyével, lassan kell a bőrre juttatni. Kerülje el, hogy a macska szőrzetére jusson a készítmény.

A kezelés ütemezése:

Egyszeri adagolást követően, az állatgyógyászati készítmény egy hónapon át véd a bolhákkal való újrafertőződés ellen, és az alkalmazást követő három hónapon át megakadályozza a macska környezetében a bolhák elszaporodását, a kifejlett alakok kialakulásnak gátlása révén. Amennyiben az újrafertőződés valószínűsége nagy, az ismételt kezelés szükségességét és gyakoriságát a kezelő állatorvos határozza meg.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok), ha szükséges:

Az alkalmazás helyén jelentkező átmeneti bőrpíron és bőrszárazságon túl nem tapasztaltak klinikailag jelentős mellékhatásokat azokon az egészséges 7 hetes vagy idősebb kölyökmacskákon, amelyeken kéthetes időközönként, hét alkalommal, helyileg alkalmazták a javasolt legnagyobb adag négyszeresét.

A készítmény véletlen lenyelése esetén átmeneti reakciók, mint például hányás, rendellenes bélsár és hányás előfordulhat, de ezeknek kezelés nélkül rendeződniük kell 4 órán belül.
30.000 Ft-tól ingyenes a szállítás!
Adatok
Cikkszám
GY00005071
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek