30.000 Ft-tól INGYENES a szállítás!
Szűrés
Életkor szerint
Testméret szerint
Beltartalom szerint
Érzékenység szerint

Nedves kutyatáp

3termék 13

Nedves kutyatáp általában ízletesebb, mint a száraz, vonzóbb a kutyák számára és jobban illik az állatok természetes táplálkozási szokásaihoz. Magasabb víztartalmú, így segít fenntartani a hidratációt.  A nedves kutyaeledel típusai között találhatóak a konzervek, az ízletes tasakos kiszerelésű tápok. 

Minden típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, így az adagolás, a minőség, a kutya kor, egészségi állapot, valamint a kedvenc íz és preferencia alapján kell kiválasztani a számára megfelelő kutyatápot.

A leggyakrabban előforduló típusok közé tartoznak:

  • Hús és zöldségkonzervek: Ez a típus a leggyakrabban előforduló nedves kutyatáp. Kiválóan alkalmasak olyan kutyáknak, akiknek problémájuk van az étvágyukkal, vagy nehezen tudnak rágcsálni a száraztápokat.

  • Pástétomok: A pástétomok legtöbbször máj alapúak, és a kutyák kiválóan szeretik az ízüket. Ez a típus magasabb zsírtartalommal rendelkezik, és csak mérsékelten ajánlott a túlsúlyos kutyák számára.

  • Raguk: A raguk fő összetevője a hús, és nagyobb mennyiségű lével készülnek, így magasabb a nedvességtartalmuk. Ez a típus különösen ajánlott olyan kutyáknak, akiknek száraz kutyatápokat nehéz lenyelniük.

Azonban a nedves kutyatáp korlátozottabb az érvényességi időtartam tekintetében, mint a száraz táp. A nedves kutyatápot meg kell tárolni a hűtőszekrényben, és általában csak 2-3 napig marad friss, miután kinyitottuk a csomagolást.

A nedves kutyatápban található nedvesség miatt magasabb ára lehet, mint a száraz tápnak, és az adagolása is fontos. 

Összességében, a nedves kutyatáp lehet jó választás a kutyánk számára, különösen azok számára, akiknek nehézséget okoz a vízbevitel, vagy akiknek emésztési problémái vannak. Azonban a tárolás és az adagolás szempontjából figyelmesnek kell lennünk, valamint érdemes megfontolni a táp árát is a választás során. Az állatorvossal való konzultáció segíthet a megfelelő táp kiválasztásában és az adagolásban is.